FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EP odbojkašica: Hrvatska - Srbija i Crna Gora 3:1

ZAGREB, 18. rujna 2005. (Hina) - U susretu 2. kola A skupine Europskogaprvenstva odbojkašice Hrvatske su pred 3.000 gledatelja u zagrebačkomDomu sportova pobijedile Srbiju i Crnu Goru 3:1 (16:25, 25:19, 25:23,25:16)
ZAGREB, 18. rujna 2005. (Hina) - U susretu 2. kola A skupine Europskoga prvenstva odbojkašice Hrvatske su pred 3.000 gledatelja u zagrebačkom Domu sportova pobijedile Srbiju i Crnu Goru 3:1 (16:25, 25:19, 25:23, 25:16)

HRVATSKA: Zuanović, Lichtenstein, Katić, Ružić, Dugandžić, Popović, Barun, Jelić, Rimac, Daničić, Jerkov, Poljak.

SCG: Starović, Đerisilo, Krsmanović, Ranković, Molnar, Ognjenović, Čitaković, Simanić, Avramović, Nikolić, Spasojević, Vujović

Nakon poraza u premijernom nastupu EP-a od Rumunjske (1:3), u utakmici u kojoj su izabranice Ivice Jelića pokazale previše početničkih grešaka i nervoze da bi se spasile poraza od protivnica, protiv ekipe SCG pokazale su savim drugo lice. Iako su gošće uoči dvoboja proglašene velike favoritkinje, hrvatska vrsta je sjajnom igrom upisala pobjedu 3:1 i tako ostala u igri za visok plasman.

Prvi set nije ponudio ništa dobroga. Igra hrvatske reprezentacije ponovo je bila vrlo loša. Sporo i mlako u napadu i nedovoljno agresivno u napadu, što su gošće iskoristile i za svega 19 minuta osvojile prvi set 25:16. Drugi set protekao je u izjednačenoj igri do 20:19, kada naše čine seriju 5:0 i dolaze do poravnanja. U trećem setu hrvatska ekipa je nastavila odličnom igrom. Proradili su servis i blok i Jelićeve odabranice došle su do vodstva 20:14. SCG je uspio smanjiti rezultat, no ne i spasiti set. U četvrtom setu Hrvatska je odigrala do sada najbolje na Europskom prvenstvu. Sve je funkcioniralo odlično, Barbara Ružić i Maja Poljak bile su nezadržive i rezultatom 25:16 hrvatske odbojkašice došle su do pobjede. Najbolje igračice u hrvatskim redovima bile su Barbara Ružić sa 28 poena, te maja Poljak sa 15 poena, od čega 7 blokom.

"U prvom susretu igrali smo u grču i to nije bilo pravo lice naše ekipe. Danas su cure bile odlične, no vjerujem kako možemo igrati još bolje. Ovom pobjedom otvorili smo put prema našem cilju - jednoj od prvih šest pozicija," kazao je izbornik hrvatske vrste Jelić.

U ponedjeljak Hrvatsku očekuje susret trećeg kola protiv Poljske u 20.30 sati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙