FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Misija OESS-a: U utorak konferencija o nacionalnim manjinama

ZAGREB, 17. listopada 2005. (Hina) - Misija OESS-a u RepubliciHrvatskoj održat će u utorak u Zagrebu konferenciju o pravimanacionalnih manjina u Hrvatskoj.
ZAGREB, 17. listopada 2005. (Hina) - Misija OESS-a u Republici Hrvatskoj održat će u utorak u Zagrebu konferenciju o pravima nacionalnih manjina u Hrvatskoj.

Događaj pod nazivom "Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina, tri godine kasnije (2002-2005)" okupit će više od 100 predstavnika različitih manjina koje žive u Hrvatskoj, kao i državnih ustanova, političkih stranaka, civilnog društva i medunarodnih organizacija, navodi se u priopćenju Misije OESS-a objavljenom u ponedjeljak.

Konferencija će dati pregled provedbe Zakona usvojenog u prosincu 2002. godine, zabilježiti pomake koji su od tada učinjeni, prepoznati moguća poboljšanja u njegovoj provedbi, uključujući usvajanje potrebnih zakonskih propisa kao potpora zakonu, te razmotriti buduće ciljeve vezane uz područje zaštite manjina, navodi se u priopćenju.

Veleposlanik Jorge Fuentes, voditelj Misije OESS-a u Republici Hrvatskoj, predsjedat će konferencijom, a ministrica pravosuđa Vesna Škare-Ožbolt otvorit će skup. Uvodna izlaganja održat će Furio Radin, predsjednik Saborskog odbora za nacionalne manjine i Vincent Degert, voditelj Izaslanstva Europske komisije, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙