FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hecht: kongres SKAL-a povećava turistički promet

ZAGREB, 17. listopada 2005. (Hina) - Gdjegod se održavao Svjetskikongres Međunarodnog udruženja profesionalaca turističke industrije'SKAL International' pridonio je povećanju turističkog prometa, paočekujem da će tako biti i u Hrvatskoj, rekao je predsjednik SKAL-aMatanyah Hecht na konferenciji za novinare u stanci kongresa SKAL-a.
ZAGREB, 17. listopada 2005. (Hina) - Gdjegod se održavao Svjetski kongres Međunarodnog udruženja profesionalaca turističke industrije 'SKAL International' pridonio je povećanju turističkog prometa, pa očekujem da će tako biti i u Hrvatskoj, rekao je predsjednik SKAL-a Matanyah Hecht na konferenciji za novinare u stanci kongresa SKAL-a.

SKAL je međunarodno udruženje turističkih profesionalaca, a njegov 66. kongres održava se od danas do 21. listopada. Sudjeluje blizu tisuću turističkih djelatnika - direktora, menadžera, hotelijera i vlasnika turističkih tvrtki iz 87 zemalja. Prvih pet dana kongres će se održavati u Zagrebu, a završni dio, 20. i 21. listopada, u Dubrovniku.

Po riječima predsjednika SKAL-a, nakon održanog kongresa u Izraelu, turistički promet porastao je za 25 posto, a nakon bečkog kongresa turistički promet u tom gradu narastao je za 12 posto. "Nadam se da će Hrvatska, koja bilježi 10 milijuna dolazaka turista godišnje, uskoro dosegnuti brojku od 20 milijuna", rekao je Hecht.

Tajna porasta turističkog prometa nakon kongresa je aktivnost turističkih agenata nakon povratka u svoje zemlje, u kojima svojim klijentima prezentiraju zemlju domaćina kongresa kao turističku destinaciju, kaže Hecht.

Primjerice, dodao je, 136 agenata iz Australije koji sudjeluju na zagrebačkom kongresu, posluje s preko tri tisuće turističkih tvrtki i njihove informacije zacijelo će povećati broj australskih turista u Hrvatskoj.

Upitan za svoje dojmove o Hrvatskoj i Zagrebu, Hecht je rekao da je posebno ugodno iznenađen hrvatskom organiziranošću u pripremi kongresa, kao i urednošću i uređenošću zagrebačkih ulica.

U sklopu kongresa koji se odvija pod motom 'Turizam kroz prijateljstvo i mir' održat će se Generalna skupština delegata SKAL-a, međunarodni turistički forum na temu Meeting and Incentive Industry te Hrvatski festival vina i hrane.

SKAL objedinjuje predstavnike svih grana turističke industrije. Osnovan je 1932. godine, a danas okuplja 22 tisuće članova u 486 SKAL klubova u 87 zemlja svijeta.

U Hrvatskoj, uz Hrvatski SKAL savez, SKAL klubovi djeluju u Zagrebu i Dubrovniku.

Organizaciju kongresa Zagreb je dobio na Svjetskom SKAL kongresu održanom 2001. godine u Puerto Ricu, u konkurenciji Londona i Bukurešta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙