FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HFP: uskoro natječaj za ZRC Lipik

ZAGREB, 26. rujna 2005. (Hina) - Hrvatski fond za privatizaciju (HFP)uskoro bi trebao objaviti natječaj za kupnju većinskog dioničkogpaketa (90,14 posto) Zdravstveno rekreacijskog centra-ZRC Lipik popočetnoj cijeni od 2,8 milijuna kuna, što je njegova nominalnavrijednost, doznaje se danas iz HFP-a.
ZAGREB, 26. rujna 2005. (Hina) - Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) uskoro bi trebao objaviti natječaj za kupnju većinskog dioničkog paketa (90,14 posto) Zdravstveno rekreacijskog centra-ZRC Lipik po početnoj cijeni od 2,8 milijuna kuna, što je njegova nominalna vrijednost, doznaje se danas iz HFP-a.

Iako se nije moglo doznati točan datum objave toga natječaja iz HFP-a naglašavaju da za to već postoji odluka Upravnog odbora HFP-a, ali se za objavu natječaja čekala suglasnost Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO), koji u svom portfelju ima oko 79 posto dionica Lipika.

Tu je suglasnost HFP danas dobio, i to na današnjoj sjednici Upravnog vijeća HZMO-a, o čemu su i izvijestili iz središnje službe te institucije.

U objedinjenom državnom portfelju (HFP i HZMO) ukupno je 28.775 dionica centra Lipik, od kojih je 25.207 ili 79 posto bilo kod HZMO-a, a ostalo kod HFP-a.

Osim za Lipik Upravno vijeće HZMO-a na svojoj je današnjoj sjednici, kako su izvijestili, HFP-u dao suglasnost i za prodaju dionica iz svog portfelja tvrtke Adriachem iz Kaštel Sučurca.

HZMO u svom portfelju, kako pojašnjavaju iz HFP-a, ima 66,45 posto ili 414.354 dionica Adriachema, dok je ukupni državni portfelj u toj tvrtki 509.893 ili 81,79 posto dionica. Nominalna vrijednost tog dioničkog paketa je 153 milijuna kuna.

U vezi suglasnosti HZMO-a za dionice Adriachema iz HFP-a su kazali da će njegov Upravni odbor uskoro donijeti odluke važne za njegovo poslovanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙