FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb domaćin seniorskog EP u klizanju 2008.

ZAGREB, 17. listopada 2005. (Hina) - Radosna vijest stigla nam je izŽeneve u kojoj je na sastanku Svjetske klizačke federacije (ISU)odlučeno da Zagreb od 21. do 27. siječnja 2008. bude organizatorseniorskoga prvenstva Europe u umjetničkom klizanju, izjavila je danasna prigodnoj konferenciji za novinare predsjednica Hrvatskog klizačkogsaveza (HKS) Morana Paliković Gruden.
ZAGREB, 17. listopada 2005. (Hina) - Radosna vijest stigla nam je iz Ženeve u kojoj je na sastanku Svjetske klizačke federacije (ISU) odlučeno da Zagreb od 21. do 27. siječnja 2008. bude organizator seniorskoga prvenstva Europe u umjetničkom klizanju, izjavila je danas na prigodnoj konferenciji za novinare predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza (HKS) Morana Paliković Gruden.

"Naša zemlja će prvi puta ugostiti najbolje klizače Europe, iako smo 1974. i 1979. u bivšoj državi, također bili organizatori EP-a", kazala je predsjednica HKS-a.

Za EP Zagreb bi trebao izgraditi novu dvoranu jer, po riječima Morane Paliković Gruden, "Dom sportova kao polivalentna dvorana sve češće otapa led zbog drugih priredbi, pa nova dvorana za razvoj klizanja i hokeja više nije utopija, nego nužnost".

Naša najbolja klizačica Idora Hegel bila je iznenađena ali i radosna što je Zagreb u jakoj konferenciji dobio organizaciju EP-a.

"Potajno sam se nadala da će Hrvatska proći i sada smo silno veseli nakon odluke Svjetske federacije. Mene čeka naporna sezona koja počine s gostovanjima u SAD i Kini, a kruna sezone bit će svakako nastup na Olimpijskim igrama u Torinu u veljači 2006. godine", istaknula je Idora Hegl. je .

Klizače uskoro očekuje i 38. izdanje "Zlatne piruete Zagreba", koja će se od 10. do 13. studenoga održati u Domu sportova, i za koju su već stigle prijave iz 20 zemalja svijeta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙