FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Redovno konzumiranje ribe smanjuje opasnost od demencije

CHICAGO, 16. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Obrok ribe najmanjejednom tjedno usporava starenje mozga dok pretilost u srednjoj dobiudvostručuje opasnost od demencije, pokazali su rezultati istraživanjaprovedenog u Sjedinjenim Državama.
CHICAGO, 16. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Obrok ribe najmanje jednom tjedno usporava starenje mozga dok pretilost u srednjoj dobi udvostručuje opasnost od demencije, pokazali su rezultati istraživanja provedenog u Sjedinjenim Državama.

"Stopa (mentalne) degradacije smanjena je za 10-13 posto kod osoba koje su najmanje jednom tjedno imale obrok ribe, u usporedbi s kontrolnom grupom kod koje je učestalost konzumacije ribe bila manja", napisala je Martha Clare Morris sa medicinskog sveučilišnog centra u Chicagu.

Ona je rekla kako to znači da je mozak kod onih koji su redovito konzumirali ribu bio 2-3 godine mlađi.

Švedski znanstvenici sa Karolinska instituta u Stockholmu da pretilost, visoki krvni pritisak i visoki kolesterol udvostručuju mogućnost demencije u starosti.

Njihovo istraživanje provedeno je na uzorku od 1.500 osoba koje su prvi put pregledane još 1972. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙