FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rice: irački referendum "vjerojatno prošao"

ZAGREB/LONDON, 16. listopada 2005. (Hina) - Američka državna tajnicaCondoleezza Rice izjavila je u nedjelju da su Iračani na referendumu usubotu vjerojatno prihvatili nacrt ustava koji i Amerika podržava, apredvidjela je i da će novi ustav vjerojatno smanjiti pobunjeničkonasilje.
ZAGREB/LONDON, 16. listopada 2005. (Hina) - Američka državna tajnica Condoleezza Rice izjavila je u nedjelju da su Iračani na referendumu u subotu vjerojatno prihvatili nacrt ustava koji i Amerika podržava, a predvidjela je i da će novi ustav vjerojatno smanjiti pobunjeničko nasilje.

"Većina ljudi na terenu pretpostavlja da je prošao", rekla je novinarima tijekom posjeta Londonu uz procjenu da je odaziv bio 63-64 posto, objavio je Reuters.

Iračka pokrajina Salahaddin, jedna od najmanje triju pokrajina sa sunitskom većinom koje bi se mogle ujediniti oko veta na nacrt novoga ustava, odlučila je "protiv". Protiv nacrta ustava bilo je 70 posto glasača te pokrajine, objavio je u nedjelju predstavnik izbornoga povjerenstva i dodao da je odaziv na referendum bio 80-postotni.

Dan poslije referenduma obilježava novo nasilje u Iraku, javlja agencija dpa. Trojica iračkih vojnika koji su prenosili glasačke kutije poginula su u napadu sjeverno od Bagdada. Njihovo je vozilo pogođeno bombom na putu od Mukdadije i Bakube, šezdesetak kilometara sjeverno od glavnoga grada.

Sjeveroistočno od Bakube ranjeno je troje civila u vozilu koje je također prevozilo glasačke kutije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙