FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U napadu na konvoj ubijen irački zastupnik

BAGDAD, 18. rujna 2005. (Hina/AFP) - Jedan irački zastupnik, njegovvozač i tjelesni čuvar su ubijeni, a jedan drugi zastupnik je ranjen usubotu u napadu na njihov konvoj, naveo je u nedjelju izvorministarstva unutrašnjih poslova.
BAGDAD, 18. rujna 2005. (Hina/AFP) - Jedan irački zastupnik, njegov vozač i tjelesni čuvar su ubijeni, a jedan drugi zastupnik je ranjen u subotu u napadu na njihov konvoj, naveo je u nedjelju izvor ministarstva unutrašnjih poslova.

Zastupnik kurdske liste u parlamentu je ubijen, a njegov kolega ranjen u napadu naoružanih osoba 30 km sjeverno od Bagdada.

Oni su bili na putu prema iračkom glavnom gradu gdje nacionalna skupština u nedjelju ujutro treba utvrditi nacrt Ustava koji će 15. listopada biti stavljen na referendum.

Stanje je u nedjelju napeto i u Basri nakon što su britanske snage u subotu uhitile lokalnog šefa šijitske milicije, Mehdijeve vojske, prema iračkom vojnom izvoru tog šijitskog pokreta.

Vijest o tom uhićenju izazvala je izlazak velikog broja naoružanih aktivista pokreta na ulicama Basre u nedjelju ujutro.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙