FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: predstavljen projekt "Roland Berger Library"

DUBROVNIK, 15. listopada 2005. (Hina) - U prigodi obilježavanja Mjesecaknjige, večeras je u prostorijama Narodne knjižnice Dubrovnikpredstavljen Glazbeni odjel, osnovan u okviru projekta "Roland BergerLibrary", koji tvrtka Roland Berger ove godine provodi u Hrvatskoj, prvi put izvan Njemačke.
DUBROVNIK, 15. listopada 2005. (Hina) - U prigodi obilježavanja Mjeseca knjige, večeras je u prostorijama Narodne knjižnice Dubrovnik predstavljen Glazbeni odjel, osnovan u okviru projekta "Roland Berger Library", koji tvrtka Roland Berger ove godine provodi u Hrvatskoj, prvi put izvan Njemačke.

Donacijom od 50 tisuća eura Dubrovačkim knjižnicama, obnovljen je fond knjiga dubrovačke baštine, osnovan Glazbeni odjel u Narodnoj knjižnici, a dio sredstava namijenjen je i poboljšanju infrastrukture i opreme u knjižnici.

Kako je istaknuo predsjednik Uprave Rolanda Bergera dr. Burkhard Schwenker, ovo sponzorstvo Dubrovačkih knjižnica ostvareno je u suradnji sa Goethe Institutom, a u sklopu inicijative Društvene odgovornosti kompanija.

Na večerašnjoj prezentaciji bile su izložene stare i rijetke knjige iz spomeničke zbirke dubrovačke Znanstvene knjižnice, među kojima i inkunabule, koje inače nisu dostupne široj javnosti.

Večerašnjoj svečanosti nazočili su i ravnateljica Dubrovačkih knjižnica Vesna Čučić, predstavnicu Goethe instituta Isabel Kielian, pomoćnica ministra kulture za međunarodnu suradnju Goranka Horjan te gradonačelnica Dubrovnika Dubravka Šuica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙