FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završena 2. konferencija o ulozi narodnih knjižnica

SUPETAR NA BRAČU, 7. listopada 2005. (Hina) - Druga NAPLE konferencijao ulozi narodnih knjižnica u nacionalnim politikama izgradnje društvaznanja koja se predhodna dva dana održavala u Supetru na Bračuzavršena je danas.
SUPETAR NA BRAČU, 7. listopada 2005. (Hina) - Druga NAPLE konferencija o ulozi narodnih knjižnica u nacionalnim politikama izgradnje društva znanja koja se predhodna dva dana održavala u Supetru na Braču završena je danas.

U završnom dijelu istaknuto je da su stotinjak stručnjaka iz Hrvatske i 26 zemalja svijeta, brojnim primjerima potaknuli bolje korištenje narodnih knjižnica.

Uz pohvale organizatoru, Ministarstvu kulture i resornom ministru Boži Biškupiću najavljeno je da će se slijedeća održati u Helsinkiju 19. i 20. listopada iduće godine.

U dvodnevnoj raspravi sudionici su se složili da narodne knjižnice s obzirom na proces globalizacije i nove tehnologije i načinom umrežavanja moraju postati još jači mostovi u međusobnom upoznavanju, razmjeni iskustava i stručnjaka. To se ne odnosi prvenstveno na narodne knjižnice nego i na arhive i muzeje o kojima također skrbi NAPLE forum.

Bilo je riječi i o provođenju multikulturalnosti u narodnim knjižnicama u Hrvatskoj te sličnim primjerima u europskim zemljama.

Jedna od tema Konferencije bila je i digitalizacija kulturne baštine osobito korištenje novih tehnologija.

Dogovoreno je da supetarska konferencija, odnosno izlaganja sudionika bude predstavljena na web stranicama NAPLE foruma.

Vodstvo NAPLE foruma zahvalilo je Ministarstvu kulture na izvrsno organiziranoj konferenciji te na inicijativi o budućem radu NAPLE foruma o čemu će se, kako je istaknuto, još raspravljati do iduće konferencije.

Sudionici su se složili da je supetarska konferencija potvrdila da Hrvatska gradi društvo na znanju čime jamči svoju budućnost.

Uz Ministarstvo kulture organizatori konferencije su bili Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu i Gradska knjižnica Marka Marulića u Splitu.

Konferencijom je obilježena i 1700. godišnjica Dioklecijanove palače u Splitu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙