FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: Gradska knjižnica gradit će se po rješenju arhitekta Hrvoja Njirića

RIJEKA, 4. listopada 2005.(Hina) - Na javnom natječaju za izraduidejnog arhitektonskog rješenja zgrade Gradske knjižnice u Rijeci prvuje nagradu odlukom ocjenjivačkog suda pod predsjedanjem gradonačelnikaVojka Obersnela dobio arhitekt iz Zagreba Hrvoje Njirić.
RIJEKA, 4. listopada 2005.(Hina) - Na javnom natječaju za izradu idejnog arhitektonskog rješenja zgrade Gradske knjižnice u Rijeci prvu je nagradu odlukom ocjenjivačkog suda pod predsjedanjem gradonačelnika Vojka Obersnela dobio arhitekt iz Zagreba Hrvoje Njirić.

Na današnjoj konferenciji za novinstvo predstavljeno je i ostalih 17 radova prispjelih na natječaj. Osim Njirićeva rada, koji je nagrađen sa 100.000 kuna, drugu nagradu od 65.000 kuna dobio je arhitekt Leo Modrčin, a treću od 35.000 kuna arhitekt Andrej Radman. Još dva rada, Ivice Brnića i tima "De Architekten Cie", otkupljena su za po 15.000 kuna.

U obrazloženju nagrada ocjenjivački sud je utvrdio da se Njirićev rad potpuno uklapa u zadane uvjete te da ulaskom plohe trga u prizemlje omogućuje kvalitetno povezivanje vanjskih javnih prostora trga s parterom knjižnice.

Član ocjenjivačkog suda arhitekt Idis Turato izrazio je uvjerenje da će ta zgrada postati još jedan arhitektonski zaštitni znak grada Rijeke uz Most hrvatskih branitelja.

Vojko Obersnel je procijenio okvirnu cijenu izgradnje od 10 milijuna eura te izrazio nadu da će zgrada biti dovršena do 2008. Iduće godine očekuje dobivanje građevne dozvole.

Gradska knjižnica gradit će se na krovu novoizgrađene podzemne garaže na Klobučarićevu trgu u središtu grada.

U Knjižnicu je učlanjeno oko 25.000 članova, ima 250.000 knjiga, a nalazi se u posve neprikladnu prostoru u prizemlju palače "Modello".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙