FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grabar Kitarović: Partnerstvo sa Slovenijom jače od otvorenih pitanja

LJUBLJANA,15. listopada(Hina) - Prijateljstvo i partnerstvo izmeđuHrvatske i Slovenije jače je od otvorenih pitanja koja obje stranežele riješiti u europskom duhu, iznijela je u razgovoru za ljubljansku"Mladinu" hrvatska ministrica za vanjske poslove i europskeintegracije Kolinda Grabar Kitarović.
LJUBLJANA,15. listopada(Hina) - Prijateljstvo i partnerstvo između Hrvatske i Slovenije jače je od otvorenih pitanja koja obje strane žele riješiti u europskom duhu, iznijela je u razgovoru za ljubljansku "Mladinu" hrvatska ministrica za vanjske poslove i europske integracije Kolinda Grabar Kitarović.

"Želim naglasiti da je polazno stajalište hrvatske vlade i mene osobno da su Slovenija i Hrvatska prijateljske susjedne države. Naše prijateljstvo i partnerstvo nadilazi opseg neriješenih pitanja koja obje strane žele rješavati u europskom duhu", rekla je ministrica u razgovoru za novi broj ljubljanskog tjednika koji izlazi u ponedjeljak. Dio razgovora već je dostupan u on-line izdanju na internetu.

Ministrica Grabar Kitarović naglasila je također da su dobri odnosi sa Slovenijom jedan od prioriteta vanjske politike vlade premijera Ive Sanadera i izrazila nadu da će se dobra suradnja, osobito na polju korištenja slovenskih iskustava pri ulasku u Europsku uniju, nastaviti.

"Izuzetno smo zahvalni za političku potporu Hrvatskoj na njenom putu u euroatlantske integracije, osobito od strane slovenskog premijera Janše i ministra vanjskih poslova Rupela i na konkretnoj pomoći koju je u približavanju Europskoj uniji Slovenija davala Hrvatskoj. Iz slovenskih smo iskustava u pregovorima s EU mnogo naučili. Imamo i odlične odnose s ljudima iz nekadašnje skupine slovenskih pregovarača s EU-om, te vjerujem da će se prijateljska suradnja i stručna pomoć nastaviti i ubuduće", rekla je u razgovoru za slovenski tjednik "Mladina" hrvatska ministrica Kolinda Grabar Kitarović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙