FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Summit srednjoeuropskih predsjednika nastavio s radom

ZAGREB, 15. listopada 2005. (Hina) - Summit srednjoeuropskihpredsjednika nastavljen je u subotu održavanjem druge plenarnesjednice na temu "Kakav socijalno-gospodarski model je primjerenujedinjenoj Europi".
ZAGREB, 15. listopada 2005. (Hina) - Summit srednjoeuropskih predsjednika nastavljen je u subotu održavanjem druge plenarne sjednice na temu "Kakav socijalno-gospodarski model je primjeren ujedinjenoj Europi".

Ova plenarna sjednica, koja se održava iza zatvorenih vrata, omogućit će predsjednicima da o toj temi rasprave s predstavnicima gospodarskih subjekata.

Riječ je o poslovnom dijalogu između predstavnika dvadesetak vodećih europskih kompanija i predsjednika država srednje Europe. Takve gospodarske skupove na posljednja je dva summita srednjoeuropskih predsjednika u Salzburgu i Mamaji organizirala Njemačka, tako da oni već postaju tradicionalni.

Gospodarstvenici koji sudjeluju na susretu sa srednjoeuropskim predsjednicima predstavljaju kompanije s ukupno 1,5 milijuna zaposlenih i ukupnim prometom od preko 400 milijuna eura. Riječ je o kompanijama s područja energetike, automobilske industrije, informacijske tehnologije i komunikacija, trgovine, financijskih usluga i infrastrukture.

Srednjoeuropski predsjednici i predstavnici dvadesetak europskih tvrtki u subotu će, kako je najavljeno, izmijeniti mišljenja o proširenju EU, razgovarati o tržišnoj konkurentnosti Europe i ostatka svijeta, o velikim zahtjevima za poboljšanjem infrastrukture pogotovo u novim članicama EU-a, o suradnji u području energetike, poboljšanju obrazovanja u novim članicama, o borbi protiv korupcije, te reformi socijalnog sustava.

Nakon završetka sjednice domaćin summita, predsjednik Stjepan Mesić, imat će završno obraćanje, a poslije toga je predviđena zajednička konferencija za novinare šefova država.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙