FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Summit: Predsjednici posjetili dvorac Trakošćan

ZAGREB, 14. listopada 2005. (Hina) - Sudionici summita srednjoeuropskihpredsjednika u petak poslijepodne posjetili su srednjevjekovni dvoracTrakošćan, gdje je za njih priređen obilazak stalnog postava i kraćikoncert Hrvatskog baroknog ansambla.
ZAGREB, 14. listopada 2005. (Hina) - Sudionici summita srednjoeuropskih predsjednika u petak poslijepodne posjetili su srednjevjekovni dvorac Trakošćan, gdje je za njih priređen obilazak stalnog postava i kraći koncert Hrvatskog baroknog ansambla.

Srednjoeuropski predsjednici obišli su stalni postav muzeja koji se nalazi u dvorcu. Dvorac Trakošćan sagrađen je u 13. stoljeću a svoj današnji izgled dobio je u 19. stoljeću.

Danas je dvorac u vlasništvu Republike Hrvatske i u sklopu njega djeluje muzej na četiri razine sa stalnim postavom.

Nakon obilaska dvorca, uzvanici su sudjelovali na svečanoj večeri koju je u njihovu čast priredio hrvatski predsjednik Sjepan Mesić.

Prijepodne je u Zagrebu održana plenarna sjednica posvećena pitanjima proširenja Europske unije koja je potvrdila predanost zemalja članica Europske unije nastavku procesa proširenja na jugoistok Europe, te želju i opredjeljenje zemalja kandidata i zemalja aspiranata za ulazak u Europsku uniju.

Iz Hrvatske su u petak otputovali talijanski predsjednik Carlo Azeglio Ciampi, bugarski predsjednik Georgi Prvanov, rumunjski predsjednik Traian Basescu, litvanski Valdas Adamkus i predsjednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marović.

Skup se nastavlja u subotu plenarnom sjednicom posvećenom gospodarsko-socijalnim aspektima proširenja unije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙