FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Savjetovanje o stanju i budućnosti poslijediplomskih studija u Hrvatskoj

ZAGREB, 14. listopada 2005. (Hina) - Dvodnevno savjetovanje o stanju iperspektivama poslijediplomskih studija u Hrvatskoj, koje je okupilostotinjak sudionika, među kojima su dekani svih hrvatskih fakulteta,rektori sveučilišta te članovi Nacionalnog vijeća za znanost iNacionalnog vijeća za visoko obrazovanje, počelo je danas uTomislavovu domu na Sljemenu.
ZAGREB, 14. listopada 2005. (Hina) - Dvodnevno savjetovanje o stanju i perspektivama poslijediplomskih studija u Hrvatskoj, koje je okupilo stotinjak sudionika, među kojima su dekani svih hrvatskih fakulteta, rektori sveučilišta te članovi Nacionalnog vijeća za znanost i Nacionalnog vijeća za visoko obrazovanje, počelo je danas u Tomislavovu domu na Sljemenu.

Organizator savjetovanja, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, danas je priopćilo kako je sudionike pozdravio ministar Dragan Primorac, istaknuvši u toj prigodi da je hrvatsku znanost i visoko školstvo potrebno što kvalitetnije uključiti u europske integracijske procese, te da Ministarstvo i Vlada čine sve da to uspije.

Danas su sudionici u manjim skupinama podijeljenim u šest znanstvenih područja iznosili zanimljiva iskustva i prijedloge o podizanju kvalitete poslijediplomskih doktorskih studija, koji će ubuduće biti ustrojeni kao redoviti trogodišnji studiji utemeljeni na znanstveno-istraživačkim projektima. Razvijat će se i modeli specijalističkih studija pretežito usmjerenih na potrebe prakse, gospodarstva i društva u cjelini.

Skup sutra nastavlja rad također u manjim skupinama po znanstvenim područjima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙