FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Anconi se prvi put izlažu dvije Leonardove dosad nepoznate slike

RIM, 14. listopada 2005. (Hina/AFP) - Dvije dosad nepoznate slikeLeonarda de Vincija, portret Marije Magdalene i jedna od verzija"Majke Božje u špilji" od subote će biti izložene u Anconi, rekao jenovinarima glasnogovornik muzeja Mole Vanvitelliana.
RIM, 14. listopada 2005. (Hina/AFP) - Dvije dosad nepoznate slike Leonarda de Vincija, portret Marije Magdalene i jedna od verzija "Majke Božje u špilji" od subote će biti izložene u Anconi, rekao je novinarima glasnogovornik muzeja Mole Vanvitelliana.

Oba su platna pronađena prije nekoliko godina te je odmah ustanovljeno da su autentična. Treća verzija "Majke Božje u špilji" javnosti će biti predstavljena prvi put. Jedna od verzija platna s istim motivom čuva se u londonskoj Nacionalnoj galeriji, a druga u pariškom Louvreu. Leonardo ih je naslikao u razdoblju između 1495-1497.

Drugo dosad nepoznato djelo velikog renesansnog majstora, Marija Magdalena, koju je naslikao u suradnji s učenikom Giampetrinom oko 1515. (četiri godine prije Leonardove smrti), nije bilo izlagano u posljednjih pedesetak godina.

U muzeju će se izložiti i tri Leonardova crteža. Izložba će biti otvorena do 8. siječnja 2006.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙