FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zadar: 2. športski susreti umirovljenika Hrvatske

ZADAR, 14. listopada 2005. (Hina) - U Zadru su danas počeli 2. športskisusreti umirovljenika Hrvatske, u organizaciji Ministarstva obitelji,branitelja i međugeneracijske solidarnosti i u suradnji s Maticomumirovljenika Hrvatske i gradom Zadrom.
ZADAR, 14. listopada 2005. (Hina) - U Zadru su danas počeli 2. športski susreti umirovljenika Hrvatske, u organizaciji Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i u suradnji s Maticom umirovljenika Hrvatske i gradom Zadrom.

Na športskim susretima sudjeluje 1050 umirovljenika iz svih hrvatskih županija, uključujući i Grad Zagreb, koji se natječu u četiri športske discipline - šahu, pikadu, streličarstvu i kuglanju.

Priredbu je otvorila u dvorani zadarskoga Športsko-rekreacijskog centra "Mocire" potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, istaknuvši da je njena svrha društvena afirmacija starijih osoba, promicanje ideje aktivnog starenja, te osnaživanje međugeneracijske solidarnosti.

Potpredsjednica Vlade okupljenim umirovljenicima čestitala je i na sjajnim športskim i životnim rezultatima.

Govoreći o odnosu Vlade prema umirovljenicima, potpredsjednica Kosor rekla je kako je "za manje od dvije godine ova vlada pokazala da razmišlja o umirovljenicima", te da će "Vlada vratiti dug".

Od projekata Ministarstva prema umirovljenicima navela je još - pomoć u kuću te dnevni boravak za starije.

"Nama je vrlo važno kako žive stariji ljudi", rekla je potpredsjednica Kosor.

Svečanosti otvaranja 2. športskih susreta umirovljenika Hrvatske bili su nazočni zadarski župan Ivo Grbić i gradonačelnik dr. Živko Kolega.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙