FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poziv umirovljenicima da dostave adrese

ZAGREB, 30. rujna 2005. (Hina) - Hrvatski zavod za mirovinskoosiguranje (HZMO) pozvao je u petak umirovljenike, koji su promijeniliadresu stanovanja, da točnu adresu hitno, a najkasnije do 15.listopada, osobno ili putem pošte jave u područne službe Zavoda izkojih im se isplaćuje mirovina.
ZAGREB, 30. rujna 2005. (Hina) - Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) pozvao je u petak umirovljenike, koji su promijenili adresu stanovanja, da točnu adresu hitno, a najkasnije do 15. listopada, osobno ili putem pošte jave u područne službe Zavoda iz kojih im se isplaćuje mirovina.

To je potrebno kako bi mogli dobiti obavijesti o članstvu u umirovljeničkom fondu i visini svote obeštećenja koja im pripada, navodi se u priopćenju HZMO-a.

Dodaje se da je HZMO izračunao iznos obeštećenje za svakog umirovljenika.

Prema Zakonu o umirovljeničkom fondu Zavod je dužan predati Društvu za upravljanje Fondom bazu podataka članova Fonda na temelju kojega će biti sastavljen registar članova.

Društvo će pak svoje članove obavijestiti o članstvu i visini duga u roku od 90 dana od dana osnivanja Fonda.

Umirovljenički fond osnovan je 29. srpnja te u roku od 3 mjeseca, odnosno najkasnije do kraja listopada ili početkom studenoga, umirovljenici bi trebali dobiti obavijesti o visini duga i odlučiti se žele li isplatu polovice duga u roku dvije godine ili cijelog iznosa u roku osam godina.

Vlada je za predsjednika Upravnog odbora fonda imenovala potpredsjednika Vlade Damira Polančeca. Imenovani su članovi odbora i donesen je Statut.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙