FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Podgorica: Donesen nacionalni plan za zaštitu od ptičje gripe

PODGORICA, 14. listopada 2005. (Hina) - Crnogorska vlada usvojila je upetak Nacionalni plan za zaštitu od ptičje gripe i pandemije gripa iProgram o prevenciji, suzbijanju i iskorjenjivanju ptičje gripe, te jeosnovala stožer koji će koordinirati te aktivnosti.
PODGORICA, 14. listopada 2005. (Hina) - Crnogorska vlada usvojila je u petak Nacionalni plan za zaštitu od ptičje gripe i pandemije gripa i Program o prevenciji, suzbijanju i iskorjenjivanju ptičje gripe, te je osnovala stožer koji će koordinirati te aktivnosti.

Ministarstvo poljoprivrede naložilo je svim vlasnicima da perad drže u zatvorenom prostoru kako bi spriječili njihov eventualni kontakt s divljim pticama, a lovcima je zabranilo lov na pernatu divljač.

To Ministarstvo je, također, zabranilo uvoz peradi iz zemalja u kojima je potvrđen virus ptičje gripe ili se sumnja na tu bolest.

Direktor Centra za epidemiologiju Instituta za javno zdravlje Dragan Laušević kazao je da su zahtjevi za cjepivima povećani te da postoji dovoljna količina za rizične grupe.

Ministar zdravlja Miodrag Pavličić rekao je nakon sjednice vlade da je za borbu protiv pričje gripe u prvim fazama namijenjeno 750 tisuća eura.

Pojačane mjere opreza u Crnoj Gori ne donose se samo zbog toga što se ta opaka bolest pojavila na granicama državne zajednice, već i zato što su na močvarno područje Skadarskog jezera počele pristizati ptice selice iz Sibira i drugih krajeva koje tu zimuju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙