FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

B. Hebrang: Postupak protiv Puhovskog još nije obustavljen

ZAGREB, 13. listopada 2005. (Hina) - Branko Hebrang, jedan od dvojicebraće Hebrang koji su tužili predsjednika Hrvatskog helsinškog odboraza ljudska prava (HHO) Žarka Puhovskog za klevetu izvijestio je danasda sudski postupak na zagrebačkom Općinskom sudu nije obustavljen, kaošto je to navedeno u današnjoj Hininoj vijesti, već da to tek trebauslijediti.
ZAGREB, 13. listopada 2005. (Hina) - Branko Hebrang, jedan od dvojice braće Hebrang koji su tužili predsjednika Hrvatskog helsinškog odbora za ljudska prava (HHO) Žarka Puhovskog za klevetu izvijestio je danas da sudski postupak na zagrebačkom Općinskom sudu nije obustavljen, kao što je to navedeno u današnjoj Hininoj vijesti, već da to tek treba uslijediti.

Branko i Andrija Hebrang tužili su Puhovskog za klevetu zbog njegovih izjava u OTV-ovoj emisiji "Opasne veze" krajem veljače ove godine o odgovornosti njihovog oca za Bleiburg. Puhovski je danas na sudu pristao ispričati se.

Branko Hebrang navodi da tekst isprike Puhovskog glasi: "Iznošenjem svog razmišljanja o odgovornosti pokojnog Andrije Hebranga za Bleiburg, ja, Žarko Puhovski, nisam želio povrijediti ugled pokojnog Andrije Hebranga nego iznijeti svoju tezu o tadašnjim zbivanjima."

Branko Hebrang navodi da se isprika, dakle, ne odnosi na "sinove Andrije Hebranga", već na klevetu. Nadalje kaže da Puhovski nije tužen zbog izjave da je Andrija Hebrang stariji, zajedno s Josipom Brozom Titom, odgovoran za stradanje u Bleiburgu jer je bio član hrvatskog Politbiroa, već zato što je u tv emisiji četiri puta ponovio da je Andrija Hebrang direktno odgovoran za Bleiburg. Pritom napominje da njegov otac u to vrijeme nije bio član hrvatskog Politbiroa, već Politbiroa KPJ.

Branko Hebrang kaže da je rasprava o tekstu isprike trajala oko 45 minuta, a ne više sati, kako je napisano u Hininoj vijesti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙