FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tajvanska potpredsjednica krivi muškarce za ratove i nesreće u svijetu

TAIPEI, 13. listopada 2005. (Hina/dpa) - Tajvanska potpredsjednicaAnnette Lu okrivila je u četvrtak muškarce za svo zlo na svijetu,zauzevši se da se više žena angažira u politici kako bi se postigaomir.
TAIPEI, 13. listopada 2005. (Hina/dpa) - Tajvanska potpredsjednica Annette Lu okrivila je u četvrtak muškarce za svo zlo na svijetu, zauzevši se da se više žena angažira u politici kako bi se postigao mir.

"Velike sile prirode i velike promjene u 21. stoljeću pokazuju nam da se strukture s muškarcima na vlasti raspadaju u mnogim zemljama", rekla je Lu (61), pravnica s Harvarda, govoreći na konferenciji o sudjelovanju azijskih žena u politici.

Problem najbolje ocrtavaju odgovori vlada u kojima dominiraju muškarci na tsunami u Indijskom oceanu, uragane u Sjedinjenim Državama i Latinskoj Americi i nedavni potres u južnoj Aziji, smatra ona.

"99,9 posto ratova vode muškarci, pa bi žene trebale ući u politiku i postati njezinim kreatorima jer samo žene donose mir svijetu", kazala je Lu.

Istaknula je također kako je nedavno izvješće Svjetske banke utvrdilo da u zemljama u kojima ima više žena u parlamentu ima manje korupcije.

Lu je bila disident i zatvarana je 1960-tih i 1970-tih godina. Sudjelovala je u osnivanju prve tajvanske oporbene stranke, Demokratske napredne stranke (DPP), 1986. godine, a 2000. postala je potpredsjednicom zemlje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙