FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 19. rujna 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 19. rujna 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

PRAG - Mick Jagger, legendarni pjevač Rolling Stonesa, razmišlja o snimanju biografskog filma o životu bivšeg češkog predsjednika, pisca i poznatog disidenta iz doba hladnog rata Vaclava Havela. Prve razgovore vodili su prije godinu dana, rekao je Havel praškom Lidove noviny. 68-godišnji Havel bliski je prijatelj Micka Jaggera, koji je i suvlasnik filmske produkcijske kuće Jagged Films. Istaknuti borac za ljudska prava Havel prisjetio se da je 1990. Jane Fonda imala sličnu ideju da snimi film o Havelu, u kojem bi one glumila njegovu tadašnju suprugu Olgu. "Vjerojatno nije nikakva šteta da se taj film nije realizirao", zaključio je Havel.

HARARE - Više od 70 crkava u Zimbabveu obvezalo se prekinuti u toj zemlji duboko ukorijenjenu tradiciju poligamije kako bi pomogle u suzbijanju širenja virusa HIV-a među stanovništvom, objavili su lokalni mediji u Harareu. Crkve, članice Apostolske ili Zionske sekte, usvojile su zajedničku rezoluciju kojom zabranjuju poligamiju među sljedbenicima kojih je više od 2 milijuna od ukupno 11,6 milijuna stanovnika Zimbabvea. Zimbabve ima jednu od najviših stopa aidsa na svijetu. Procjenjuje se da je svaki četvrti odrasli zaražen virusom HIV-a. Najmanje 2 tisuće ljudi svakog tjedna u Zimbabveu umire od AIDS-a.

HONG KONG - Pušač iz istočnog dijela Kine koji je počeo pušiti sa tri godine nije uspio ući u Guinnessovu knjigu rekorda, prenosi dnevnik China Daily. Kinez iz Šangaja, koji sada ima 37 godina, kaže da je počeo pušiti u trećoj godini života kada su mu djed i baka, koji su ga čuvali, dali da puši lulu. Međutim njegova je prijava odbačena jer se smatra da bi se isticanjem takvih primjera u poznatoj knjizi samo promicala štetna navika pušenja, piše kineski dnevnik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙