FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Condoleezza Rice završila turneju po srednjoj Aziji

DUŠANBE, 13. listopada 2005. (Hina/AFP) - Američka državna tajnicaCondoleezza Rice otputovala je u četvrtak iz Tadžikistana u Pariz,čime je završila trodnevnu turneju po srednjoj Aziji usredotočene nademokratizaciju tog područja.
DUŠANBE, 13. listopada 2005. (Hina/AFP) - Američka državna tajnica Condoleezza Rice otputovala je u četvrtak iz Tadžikistana u Pariz, čime je završila trodnevnu turneju po srednjoj Aziji usredotočene na demokratizaciju tog područja.

Rice je posjetila i Kirgistan gdje je dobila uvjeravanja da će tamošnja vlada zadržati američku bazu blizu Biškeka, potom Kazahstan i Tadžikistan, gdje je pozvala režime tih zemalja da se više angažiraju na demokratizaciji.

Američka ministrica nakratko je posjetila Afganistan radi razgovora o borbi protiv trgovine drogom, te Pakistan kako bi uvjerila lokalne vlasti u podršku Washingtona nakon tragičnog zemljotresa u subotu.

Rice bi se u Parizu trebala sastati s francuskim predsjednikom Jacquesom Chiracom, kao i ministrom vanjskih poslova Philippeom Douste-Blazyjem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙