FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rice u listopadu putuje u zemlje središnje i južne azije

WASHINGTON,5. listopada(Hina) - Američka državna tajnica CondoleezzaRice posjetit će od 10. do 13. listopada četiri zemlje središnje ijužne Azije kako bi ojačala suradnju na području sigurnosti ipotaknula demokratizaciju ovih zemalja, rekao je u utorakglasnogovornik State Departmenta.
WASHINGTON,5. listopada(Hina) - Američka državna tajnica Condoleezza Rice posjetit će od 10. do 13. listopada četiri zemlje središnje i južne Azije kako bi ojačala suradnju na području sigurnosti i potaknula demokratizaciju ovih zemalja, rekao je u utorak glasnogovornik State Departmenta.

Rice će posjetiti Afganistan, Kirgistan, Kazahstan i Tadžikistan kako bi unaprijedila bilateralnu i regionalnu suradnju u pitanjima sigurnosti, promicala slobodu kroz demokratske i tržišne reforme i ojačala sigurnost u regiji uključujući suradnju u borbi protiv terorizma, rekao je u priopćenju glasnogovornik Sean McCormack.

Sjedinjene Države nastoje očuvati svoj utjecaj u regiji čije su se tri zemlje, Kazahstan, Tadžikistan i Kirgistan, ove godine pridružile Rusiji i Kini u pritisku na Washington da povuče svoje vojne snage iz regije.

Osim susreta s dužnosnicima tih zemalja Rice se namjerava sastati i s čelnicima civilnog društva i malog poduzetništva kako bi izrazila potporu njihovim naporima.

Rice neće posjetiti Uzbekistan čiji je predsjednik Islam Karimov odbio međunarodnu istragu o brutalnom gušenju prosvjeda u Andiđanu do kojih je došlo u svibnju i naredio da američke snage napuste vojnu bazu u toj zemlji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙