FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kambodžanski budistički svećenik tvrdi - magični satovi štite od prometnih nesreća

PHNOM PENH , 13. listopada 2005. (Hina/dpa) - Kambodžanski budističkisvećenik u četvrtak je izvijestio kako je lansirao liniju ručnihsatova s fotografijom njegova lica namijenjenu njegovim sljedbenicimai svima zainteresiranima, čije je djelovanje magično i dokazanoučinkovito, a svrha im je zaštiti vlasnika sata od sve kaotičnijegprometa u zemlji i od prometnih nesreća.
PHNOM PENH , 13. listopada 2005. (Hina/dpa) - Kambodžanski budistički svećenik u četvrtak je izvijestio kako je lansirao liniju ručnih satova s fotografijom njegova lica namijenjenu njegovim sljedbenicima i svima zainteresiranima, čije je djelovanje magično i dokazano učinkovito, a svrha im je zaštiti vlasnika sata od sve kaotičnijeg prometa u zemlji i od prometnih nesreća.

Keat Chanthuch, glavni svećenik pagode Chout Nhean u obalnom gradu Sihanukvilleu, na jugozapadnoj obali Kambodže, objasnio je kako mu je glavna motivacija za izradu satova bio niz fatalnih autobusnih nesreća što su se dogodile na prometnoj cesti koja povezuje općinu u kojoj se nalazi njegova pagoda i centar grada.

"Na zamisao o izradi ovakvih satova došao sam kad su mi moji studenti rekli kako me toliko poštuju da bi željeli nositi satove koje ću ja blagosloviti te su me zamolili da na njima bude moja fotografija. Udovoljio sam njihovoj želji, a zatim smo primijetili kako su svi oni među njima koji su bili sudionici autobusnih nesreća na liniji prema glavnome gradu, jedini preživjeli", rekao je Chanthuch.

Usmenim se putem proširila priča o moćima magičnih satova, pa je potražnja za njima porasla i među običnim stanovništvom. Chanthuch je do sada proizveo oko 3.000 magičnih satova s fotografijom njegova lica u čijoj je sredini stari zaštitni simbol Yon.

"Svoje satove ne naplaćujem. Poklanjam ih onima koji vjeruju. Yon je simbol pronađen na zidovima drevnog hrama Bayon koji je u sklopu hramova Angkor Vata. Kad ljudi shvate da nošenje sata djeluje, njihova vjera u budizam jača, a to je za njih jako dobro", smatra kambodžanski svećenik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙