FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Američki odbor za zaštitu novinara prati slučaj Jović

ZAGREB, 12. listopada 2005. (Hina) - Američki Odbor za zaštitu novinarapozorno prati slučaj novinara Josipa Jovića te će ovisno od situacijereagirati, rekao je član tog odbora postaji Glas Amerike (VOA).
ZAGREB, 12. listopada 2005. (Hina) - Američki Odbor za zaštitu novinara pozorno prati slučaj novinara Josipa Jovića te će ovisno od situacije reagirati, rekao je član tog odbora postaji Glas Amerike (VOA).

VOA navodi da Odbor za zaštitu novinara smatra da je svaki sudski nalog koji zabranjuje objavljivanje informacija problematičan. "U slučaju hrvatskih novinara postoje pitanja na koja nismo dobili odgovore od strane haškog suda", rekao je postaji Alex Lupisa iz američkog Odbora za zaštitu novinara. Lupis je u izjavi za Glas Amerike skrenuo pozornost napomenuo da je "nepoznanica zašto je haški sud poduzeo zakonsku mjeru protiv novinara koji su objavili informacije koje je sam sud imao na svojoj web stranici na Internetu". "Mi pažljivo promatramo kako se sud ponaša u slučaju hrvatskih novinara", rekao je Lupis.

Na pitanje ima li Odbor za zaštitu novinara izravan kontakt s haškim sudom Lupis je odgovorio da je kontaktirao sud u kolovozu kako bi dobio što više informacija o saslušanjima te doznao o kakvim je optužnicama riječ. "Dobili smo neke informacije o tome kada će biti održana saslušanja, ali nikada nismo dobili informaciju o kakvim je optužbama riječ, odnosno je li riječ o mogućim novčanim kaznama ili kaznama zatvora", kaže Alex Lupis iz njujorškog Odbora za zaštitu novinara, te dodaje da njegov ured ima redovite kontakte s Hrvatskim novinarskim društvom tako da, zavisno od situacije mogu, odmah reagirati u slučaju Josipa Jovića i četvorice drugih novinara, prenosi VOA.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙