FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jović: bojim se da se ne će poštivati Ustavni zakon o suradnji s Haškim sudom

ZAGREB, 6. listopada 2005. (Hina) - Novinar Josip Jović, koji jeposlijepodne pritvoren u Splitu na temelju naloga Haškoga suda,izjavio je prije samog uhićenja kako se boji da će biti naprostoprebačen u Haag bez obzira na Ustavni zakon o suradnji s Haškimsudom.
ZAGREB, 6. listopada 2005. (Hina) - Novinar Josip Jović, koji je poslijepodne pritvoren u Splitu na temelju naloga Haškoga suda, izjavio je prije samog uhićenja kako se boji da će biti naprosto prebačen u Haag bez obzira na Ustavni zakon o suradnji s Haškim sudom.

Splitski novinar i bivši urednik Slobodne Dalmacije uhićen je dok je u svojem stanu davao intervju HTV-ovu novinaru.

"To smatram jednim grubim pritiskom na pravosuđe i grubim zadiranjem u moja osobna prava i slobode i ono čega se bojim u ovom trenutku jest da ću biti jednostavno prebačen u Haag bez ikakvog obzira prema Ustavnom zakonu o suradnji s Haškim sudom. Na temelju onoga što mi se događa mogu samo zaključiti da mi ne živimo u demokratskoj državi, već u jednoj staljinističkoj državi u kojoj vrijede zakoni inkvizicije i progona nepoćudnih novinara", rekao je Jović za HTV.

Glasnogovornik Haškoga suda Jim Landale izjavio je da je obaviješten o Jovićevu uhićenju, ne želeći to komentirati.

Predstojnik vladina Ureda za suradnju s Haškim sudom Jakša Muljačić izjavio je Hini da nema komentara, dodavši da je sve stvar suda.

Istražni sudac splitskog Županijskog suda u Splitu Neven Cambi odredio je pritvaranje Jovića danas poslijepodne na temelju naloga Haškoga suda, koji ga je 9. rujna optužio za nepoštivanje suda zbog objave identiteta i iskaza zaštićenog svjedoka sa suđenja Tihomiru Blaškiću u studenom i prosincu 2000. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙