FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski sabor: sutra o provedbi Zakona o pravima braniteljima

ZAGREB,4. listopada(Hina) - Izvješće o provedbi Zakona o pravimahrvatskih branitelja u prošloj godini, tema je o kojoj će sutra, unastavku 16. sjednice, raspravljati Hrvatski sabor.
ZAGREB,4. listopada(Hina) - Izvješće o provedbi Zakona o pravima hrvatskih branitelja u prošloj godini, tema je o kojoj će sutra, u nastavku 16. sjednice, raspravljati Hrvatski sabor.

Država je lani za ostvarivanje prava iz Zakona izdvojila oko 3,9 milijardi kuna, navodi Vlada koja je Izvješće pripremila.

Među mjerama iz 2004. Vlada spominje zapošljavanje oko 2.500 branitelja, reprogramiranje HBOR-ovih kredita za njih, smanjene cijene stanova na područjima posebne skrbi i manjim gradovima, donošenje niza psiho-socijalnih mjera.

Lani je umrlo 220 ratnih vojnih invalida, a 12 ih se ubilo.

U treći radni tjedan Sabor 'ulazi' s još 30-ak točaka na dnevnom redu, pa postoji velika vjerojatnost da će 16. sjednicu nastaviti i idući tjedan.

Sabor će u petak svečanom sjednicom obilježiti 8. listopada, Dan neovisnosti.

Spomen je to na 8. listopada 1991. kada je Sabor donio povijesnu odluku kojom je Hrvatska raskinula državno-pravne sveze temeljem kojih je s ostalim republikama i pokrajinama tvorila SFRJ.

Tu povijesnu odluku, Sabor je donio dan nakon što su zrakoplovi JNA raketirali Banske dvore u kojima je tada bio hrvatski državni vrh i nakon što je istekao tromjesečni moratorij na primjenu Ustavne odluke o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske, koju je Sabor donio 25. lipnja 1991.

Zbog sigurnosnih razloga, sjednicu na kojoj je donio Odluku o raskidu sveza sa SFRJ, Sabor je, umjesto na Markovu trgu, donio u zgradi INE u Šubićevoj ulici u Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙