FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada donijela odluku o prijenosu sedam posto dionica Ine u fond branitalja

ZAGREB, 12. listopada 2005. (Hina) - Hrvatska Vlada danas je, natelefonskoj sjednici, donijela Odluku o prijenosu sedam posto dionicanaftne kompanije INA u Fond hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata ičlanova njihovih obitelji, izvijestio je Vladin Ured za odnose sjavnošću.
ZAGREB, 12. listopada 2005. (Hina) - Hrvatska Vlada danas je, na telefonskoj sjednici, donijela Odluku o prijenosu sedam posto dionica naftne kompanije INA u Fond hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, izvijestio je Vladin Ured za odnose s javnošću.

Dionice se u Fond branitelja prenose bez naknade, a na današnji dan sedam posto dionica Ine iznosi 700.000 dionica.

Prema Vladinoj odluci, sedam posto dionica Ine u Fond hrvatskih branitelja prenosi se sa svim pripadajućim pravima, uključujući i dospjelu dividendu od dana prijenosa dionica u Fond.

Odluka o prijenosu stupit će na snagu kada na nju suglasnost da Hrvatski sabor, navodi se u samoj Odluci.

Prijenos sedam posto dionica Ine u Fond hrvatskih branitelja temelji se na Zakonu o privatizaciji Ine.

Tim je zakonom, naime, uz prodaju Ininih dionica strateškom partneru, te prodaju putem javne ponude, predviđeno da se sedam posto dionica bez naknade prenese u Fond branitelja, dok će isto toliko, sedam posto dionica pod povoljnijim uvjetima biti ponuđeno na kupnju sadašnjim i bivšim zaposlenicima Ine.

U Fond hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihove obitelji Vlada je sredinom veljače ove godine prenijela i sedam posto dionica Hrvatskog telekoma (HT).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙