FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zadarski Borik u I. polugodištu smanjio gubitak

ZAGREB, 27. rujna 2005. (Hina) - Zadarsko turističko-ugostiteljskatvrtka Borik prvo je ovogodišnje polugodište završila s 12,4 milijunakuna gubitka u poslovanju, što je 19 posto manji gubitak nego u istomlanjskom razdoblju, podaci su iz polugodišnjeg financijskog izvješćate tvrtke s Varaždinske burze.
ZAGREB, 27. rujna 2005. (Hina) - Zadarsko turističko-ugostiteljska tvrtka Borik prvo je ovogodišnje polugodište završila s 12,4 milijuna kuna gubitka u poslovanju, što je 19 posto manji gubitak nego u istom lanjskom razdoblju, podaci su iz polugodišnjeg financijskog izvješća te tvrtke s Varaždinske burze.

Ukupni su prihodi Borika u prvih šest mjeseci ove godine iznosili 50,8 milijuna kuna, za razliku od istih mjeseci prošle godine kada su bili 14,7 milijuna kuna.

Tome su najviše pridonijeli ovogodišnji porasti financijskih i izvanrednih prihoda, na 2,2 milijuna kuna i 25,6 milijuna kuna, za razliku od lanjskog prvog polugodišta kada su ti prihodi Borika bili tek 57 tisuća kuna odnosno 86 tisuća kuna.

Porast od 57,2 posto, na 22,8 milijuna kuna, bilježe i kod operativnih prihoda, pri čemu su im više nego udvostručeni prihodi i od prodaje u zemlji i od one u inozemstvu.

Istodobno, Borik je zabilježio i više nego dvostruko povećanje ukupnih rashoda na 63,2 milijuna kuna, za razliku od lanjskog prvog polugodišta kada su iznosili 30,02 milijuna kuna.

Pritom su najveći porast zabilježili kod izvanrednih rashoda, koji su u prvoj polovici ove godine iznosili 25,5 milijuna kuna, za razliku od lanjskih 1,29 milijuna kuna.

Poslovni rashodi su porasli 33,7 posto, na 29,7 milijuna kuna, a financijski za 24,4 posto, na 8,05 milijuna kuna.

Tvrtka Borik smještajno-ugostiteljske usluge pruža u šest hotela te u dva kampa. Ukupni smještajni kapaciteti u hotelima su 534 sobe, sa 1.314 kreveta, dok u kampovima ima 3.100 kamp mjesta. U sklopu tvrtke Borik je i istoimena marina sa 220 vezova.

Po podacima iz financijskog izvješća sa Varaždinske burze najveće udjele u vlasničkoj strukturi Borika od 46,22 i 33,03 posto dionica imaju Hypo Alpe-Adria Consultants i austrijska tvrtka "Aejo Beteiligungs".

Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) ima 13,53 posto dionica, dok je ostali udjel podijeljen među više od 300 malih dioničara.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙