FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jadranka u prvom polugodištu s gubitkom

ZAGREB, 26. rujna 2005. (Hina) - Tvrtka Jadranka s Malog Lošinja, kojase uz hotelijersko-turističku djelatnost bavi i trgovinom, prvo jeovogodišnje polugodište završila s 15,12 milijuna gubitka uposlovanju, što je u odnosu na isto lanjsko razdoblje za 24 posto većigubitak, podaci su iz polugodišnjeg izvješća te tvrtke s Varaždinskeburze.
ZAGREB, 26. rujna 2005. (Hina) - Tvrtka Jadranka s Malog Lošinja, koja se uz hotelijersko-turističku djelatnost bavi i trgovinom, prvo je ovogodišnje polugodište završila s 15,12 milijuna gubitka u poslovanju, što je u odnosu na isto lanjsko razdoblje za 24 posto veći gubitak, podaci su iz polugodišnjeg izvješća te tvrtke s Varaždinske burze.

Ukupni su prihodi Jadranke u prvih šest mjeseci ove godine iznosili 48,15 milijuna kuna i bili su za 53 posto manji nego u istim mjesecima prošle godine.

Istodobno, u Jadranki su zabilježili i za 44,8 posto manje ukupne rashode nego lani, koji su ove godine iznosili 63,27 milijuna kuna.

U strukturi ukupnih polugodišnjih prihoda najveći je dio ili 38,18 milijuna kuna ostvaren od prodaje u zemlji, što je u odnosu na lanjskih šest mjeseci pad od gotovo 50 posto.

Pad bilježe i sa 1,5 milijuna kuna prihoda od prodaje u inozemstvu, koji su lani iznosili 16,3 milijuna kuna, kao i kod financijskih prihoda u iznosu od 508 tisuća kuna, za razliku od prošlogodišnjih šest mjeseci kada su ti prihodi bili 3,79 milijuna kuna.

Smanjenje su zabilježili i u gotovo svim segmentima rashoda, pa su im tako operativni rashodi u prvom polugodištu ove godine bili manji za 43,8 posto, a finanacijski rashodi 56,4 posto manji.

U sklopu hotelijerske djelatnosti Jadranke, koja je među najvećim tvrtkama na otocima Cresu i Lošinju, je šest hotela, pet autokampova, restorani i drugi ugostiteljski objekti.

Ukupni smještajni kapaciteti su oko 3,5 tisuće kreveta, odnosno oko 1,5 tisuća smještajnih jedinica.

Po podacima sa Varaždinske burze značajnije vlasničke udjele u Jadranci imaju zaposlenici kroz tvrtku Jadranka Esop d.o.o., 24,99 posto dionica, švicarska financijska tvrtka LB Interfinanz AG drži 11,03 posto, a malološinjska tvrtka Rive d.o.o. 10,94 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙