FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor: kratko o ostavci Matijević Vrsaljko

ZAGREB,12. listopada(Hina) - Pravobranitelj za djecu institucija jekoja se treba brinuti o djeci, a ne o sebi, naglasak je iz današnje,kratke saborske rasprave o zahtjevu pravobraniteljice za djecu LjubiceMatijević Vrsaljko da ju se razriješi dužnosti.
ZAGREB,12. listopada(Hina) - Pravobranitelj za djecu institucija je koja se treba brinuti o djeci, a ne o sebi, naglasak je iz današnje, kratke saborske rasprave o zahtjevu pravobraniteljice za djecu Ljubice Matijević Vrsaljko da ju se razriješi dužnosti.

Što stvarno stoji iza tog zahtjeva, pitali su se i saborski zastupnici, ne dobivši odgovor.

Što je pozadina te ostavke, ljubavni trokut, kako tvrde mediji, ili nefunkcioniranje sustava, pita IDS-ovac Damir Kajin, jedini koji je govorio u ime nekog kluba.

Zagovara da se, ako su razlozi za ostavku bizarni, ona povuče.

Ako ju se prihvati, dodaje, pravobranitelja za djecu treba podvesti pod pučkog pravobranitelja, a od policije i državnog odvjetništva zatražiti što su učinili u slučaju Brezovica, Pula itd.

O čemu se radi - epidemiji u pravobraniteljstvu ili ozbiljnoj bolesti sustava, pita i Miljenko Dorić (HNS/PGS), osvrćući se na činjenicu da su Matijević Vrsaljko i njeni zamjenici Gordana Bračić Ružić i Gregori Graovac ostavke objasnili zdravstvenim razlozima.

Pero Kovačević (HSP) traži da Vlada žurno predloži novu osobu za pravobranitelja i poručuje da se ta institucija treba brinuti o djeci, a ne o sebi.

O zahtjevima za razrješenjem pravobraniteljice za djecu i njenih zamjenika, Hrvatski sabor glasovat će u nastavku 16. sjednice.

Glasovati treba i o zahtjevima da se članstva u Nacionalnom odboru za praćenje pregovora razriješe Davor Božinović (predstavnik Ureda predsjednika države) i Darko Marinac (predstavnik poslodavaca), a umjesto njih imenuju Hrvoje Cvitanović i Emil Tedesci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙