FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ostavka pravobraniteljice za djecu i njezinih zamjenika

ZAGREB, 29. rujna 2005. (Hina) - Pravobraniteljica za djecu LjubicaMatijević-Vrsaljko i oboje njezinih zamjenika - Gordana Bračić Ružić iGregori Graovac podnijeli su danas Hrvatskom saboru ostavke na svojedužnosti, objavili su večeras hrvatski mediji pozivajući se napriopćenje iz Ureda pravobraniteljice.
ZAGREB, 29. rujna 2005. (Hina) - Pravobraniteljica za djecu Ljubica Matijević-Vrsaljko i oboje njezinih zamjenika - Gordana Bračić Ružić i Gregori Graovac podnijeli su danas Hrvatskom saboru ostavke na svoje dužnosti, objavili su večeras hrvatski mediji pozivajući se na priopćenje iz Ureda pravobraniteljice.

Kao povod tome pravobraniteljica i njezini zamjenici u priopćenju navode zdravstvene razloge.

Mediji pak njihove ostavke povezuju s odlukom Državnoodvjetničkog vijeća (DOV) koje je danas na sjednici odlučilo da postoji osnovana sumnja da je zamjenica glavnog državnog odvjetnika Božica Cvjetko počinila djelo zloporabe položaja zataškavajući "aferu Brezovica", ali da "uvažavajući njezin dosadašnji rad" nema potrebe da je se do daljnjega suspendira. Umjesto toga, na radnom mjestu će ostati do okončanja stegovnog postupka koji će protiv nje biti pokrenut.

Takvu odluku Matijević-Vrsaljko nije željela komentirati već je, navode mediji, nedugo zatim poslala priopćenje o ostavci.

Inače, Matijević-Vrsaljko je podigla prvu kaznenu prijavu protiv domara Marija Barlovića koji je kasnije završio u pritvoru pod sumnjom za silovanje malodobnog štićenika i javno prozvala nemar Državnog odvjetništva u vođenju slučaja te o svemu izvijestila Hrvatski sabor.

Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić je, kao nadređeni Božici Cvjetko, ljetos poslao zahtjev za njezinim razrješenjem zbog sumnje da je zataškala zlostavljanje mentalno retardirane djece u Caritasovom domu Brezovici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙