FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uhićena dvojica koja su prijetila pravobraniteljici za djecu

ZAGREB, 30. rujna 2005. (Hina) - Zagrebačka policija uhitila je dvijeosobe osumnjičene da su prijetile pravobraniteljici za djecu LjubiciMatijević-Vrsaljko koja je danas izjavila da su te prijetnje bileneposredan povod njezinoj ostavci.
ZAGREB, 30. rujna 2005. (Hina) - Zagrebačka policija uhitila je dvije osobe osumnjičene da su prijetile pravobraniteljici za djecu Ljubici Matijević-Vrsaljko koja je danas izjavila da su te prijetnje bile neposredan povod njezinoj ostavci.

"Uhitili smo jučer dvije osobe od kojih je jedna priznala da je prijetila pravobraniteljici za djecu, dok je za drugoosumnjičenog prikupljeno dovoljno dokaza za pokretanje kaznenog postupka", izjavio je Hini glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun, ne želeći otkriti identitet osumnjičenika koje policija tereti za kazneno djelo prijetnje najvišim državnim dužnosnicima.

Na upit zašto su osumnjičeni prijetili pravobraniteljica za djecu i na koji način, Mehun također nije želio odgovoriti.

Pravobraniteljica Ljubica Matijević-Vrsaljko izjavila je danas da su joj ozbiljne prijetnje upućene telefonom te da je policija za to osumnjičila člana Nadzornog odbora Udruge "Hrabri telefon".

Mehun to nije želio ni potvrditi ni opovrgnuti, no od izvora bliskog zagrebačkoj policiji, koji nije želio biti imenovan, doznaje se da je navodno riječ o jednom bivšem djelatniku "Hrabrog telefona".

Pravobraniteljica za djecu prijetnje je prijavila u srijedu navečer. Policija je odmah pokrenula kriminalističku obradu, a dvojicu koji bi mogli stajati iza tih prijetnji otkrila je i uhitila jučer. Te je prijetnje Ljubica Matijević-Vrsaljko navela je kao neposredni povod njezine i ostavki njezinih najbližih suradnika, opovrgnuvši tako da je povod "slučaj Brezovica", kao što nagađaju mediji.

"Predmet zbog kojeg sam dobila vrlo ozbiljne prijetnje ako na njemu ne prekinem rad nije vezan uz slučaj Brezovica, a policija je za to djelo osumnjičila osobu koja je član Nadzornog odbora udruge 'Hrabri telefon'", izjavila je Matijević-Vrsaljko na konferenciji za novinare. Dodala je da osobu koja joj je prijetila od ranije površno poznaje, no da nikakvih osobnih sukoba nisu imali.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙