FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor: zastupnicima zahtjev za razrješenjem Vrsaljko Matijević

ZAGREB,10. listopada 2005. Zahtjev za razrješenjem dužnosti pravobraniteljice za djecuLjubice Matijević Vrsaljko i dvoje njenih zamjenika, predsjednikSabora stavio je u proceduru.
ZAGREB,10. listopada 2005.

(Hina) -

Zahtjev za razrješenjem dužnosti pravobraniteljice za djecu Ljubice Matijević Vrsaljko i dvoje njenih zamjenika, predsjednik Sabora stavio je u proceduru.

Kada će Hrvatski sabor raspraviti te zahtjeve, odnosono hoće li to možda učiniti još ovaj tjedan dok traje 16. sjednica, u Saboru danas nisu mogli reći.

Pravobraniteljica za djecu svoj je zahtjev dostavila predsjedniku Hrvatskog sabora aktom od 29. rujna i u njemu se kao razlog za razrješenjem navode zdravstveni razlozi.

Iste razloge naveli su i njeni zamjenici Gordana Bračić Ružić i Gregori Graovac.

Članovi Pododbora za ljudska prava Hrvatskog sabora su na sjednici održanoj 5. listopada pozvali su pravobraniteljicu za djecu Ljubicu Matijević-Vrsaljko da povuče svoju ostavku i upozorili je da zbog nejasnih razloga kojima ju je obrazložila u medijima narušila ugled institucije koju vodi.

Matijević-Vrsaljko ponovila je na toj sjednici zašto su ona i njezino dvoje pomoćnika dali ostavke i zatražila potporu Hrvatskog sabora. Kao razloge ostavkama navela je zdravstvene razloge, nefunkcioniranje sustava zaštite djece ni nakon dvije godine rada Ureda, odluku o nesuspenziji zamjenice državnog odvjetnika Božice Cvjetko u slučaju Brezovica te prijetnje smrću koje su joj upućene zbog rada u slučaju silovanja troje djece.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙