FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osumnjičeni saslušani i pušteni iz pritvora

ZAGREB, 1. listopada 2005. (Hina) - Šime Oštarić i Rajko Bačnar,uhićeni zbog prijetnji pravobraniteljici za djecu LjubiciMatijević-Vrsaljko, pušteni su iz pritvora nakon što su pred istražnimsucem jutros iznijeli svoju obranu, doznaje se u subotu na zagrebačkomŽupanijskom sudu.
ZAGREB, 1. listopada 2005. (Hina) - Šime Oštarić i Rajko Bačnar, uhićeni zbog prijetnji pravobraniteljici za djecu Ljubici Matijević-Vrsaljko, pušteni su iz pritvora nakon što su pred istražnim sucem jutros iznijeli svoju obranu, doznaje se u subotu na zagrebačkom Županijskom sudu.

"Oštarić i Bačnar ispitani su i pušteni", izjavio je Hini istražni sudac Zoran Luburić. Pritom nije želio iznositi detalje njihovih iskaza, pa čak niti jesu li priznali ili odbacili da su počinili djela za koja ih se tereti.

No, Oštarićev odvjetnik Nenad Škare kazao je da njegov branjenik pred sucem odbacio tvrdnje tužiteljstva da je prvoosumnjičenog Bačnara poticao na prijetnje pravobraniteljici za djecu. Ustvrdio je i da je Oštarićev odnos s Matijević-Vrsaljko osobne naravi te da se dugo poznaju.

Oštarićev odvjetnik je dodao i da se u policijskom izvješću o prijetnjama dvojice osumnjičenika ne spominje da su državnoj pravobraniteljici prijetili smrću, već da je od nje traženo "da se ostavi" slučaja silovanja troje maloljetnika.

Prvoosumnjičeni Bačnar na saslušanje je došao bez odvjetnika i branio se sam, pa danas nije bilo moguće doznati je li priznao zločin.

Izvještavajući o uhićenju dvojice osumnjičenih, glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun jučer je izjavio da je "jedna osoba priznala da je prijetila pravobraniteljici za djecu, dok je za drugoosumnjičenog prikupljeno dovoljno dokaza za pokretanje kaznenog postupka".

Pravobraniteljica za djecu prijetnje je prijavila u srijedu navečer. Policija je odmah pokrenula kriminalističku obradu, a dvojicu koji bi mogli stajati iza tih prijetnja otkrila je i uhitila u četvrtak. U petak poslijepodne oni su predani istražnom sucu koji je saslušanje dogodio za danas ujutro, pa su osumnjičenici prenoćili u pritvoru.

Njihove prijetnje Ljubica Matijević-Vrsaljko navela je kao izravan povod njezine ostavke i ostavki njezinih najbližih suradnika, zanijekavši da je povod "slučaj Brezovica", kao što nagađaju mediji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙