FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rice: SAD želi dugoročne veze s Afganistanom

KABUL, 12. listopada 2005. (Hina/dpa) - Američka državna tajnicaCondoleezza Rice ponovila je u srijedu kako Sjedinjene Države želedugoročne veze s Afganistanom i priznala da je Washington pogriješiokad je u jednom trenutku napustio tu ratom poharanu zemlju.
KABUL, 12. listopada 2005. (Hina/dpa) - Američka državna tajnica Condoleezza Rice ponovila je u srijedu kako Sjedinjene Države žele dugoročne veze s Afganistanom i priznala da je Washington pogriješio kad je u jednom trenutku napustio tu ratom poharanu zemlju.

"Želim još jednom ponoviti predsjedniku da afganistanski narod ima dugoročnog partnera u SAD-u. Nećemo otići kao što smo to jednom učinili. Bila je to naša greška i greška prema afganistanskom narodu", rekla je Rice novinarima nakon razgovora s afganistanskim predsjednikom Hamidom Karzaijem.

Ona je aludirala na američko povlačenje iz zemlje nakon protjerivanja snaga SSSR-a 1989. godine.

"Predsjedniče, možete računati na naše neprestano prijateljstvo i dugoročno partnerstvo, trajnu suradnju u sigurnosnim pitanjima i borbi za povratak mira i stabilnosti u ovu regiju", dodala je Rice koja će, iako nije bilo prvotno planirano, u srijedu iz Kabula otići u kratki posjet Pakistanu, nakon razornog potresa koji je pogodio tu zemlju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙