FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD intervenirao kako bi spasio pregovore EU-Turska

LUXEMBOURG, 3. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Američka državnatajnica Condoleezza Rice u ponedjeljak je pokušala pomoći Turskoj unjezinim nastojanjima da konačno počnu pregovori o pristupanju EU-u,javlja agencija Reuters pozivajući se na diplomatske izvore uLuxembourgu.
LUXEMBOURG, 3. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Američka državna tajnica Condoleezza Rice u ponedjeljak je pokušala pomoći Turskoj u njezinim nastojanjima da konačno počnu pregovori o pristupanju EU-u, javlja agencija Reuters pozivajući se na diplomatske izvore u Luxembourgu.

Condoleezza Rice je telefonski razgovarala s turskim premijerom Tayyipom Erdoganom te ga uvjerila da predloženi okvir EU-a za pregovore, koji bi trebali početi u ponedjeljak, neće utjecati na NATO.

Turska je izrazila primjedbe na klauzulu u prijedlogu pregovaračkog okvira prema kojoj Ankara ne bi mogla blokirati pridruživanje neke od članica EU međunarodnim organizacijama i sporazumima. Predstavnici "tvrde struje" u Ankari kažu da bi ta klauzula onemogućila Tursku u eventualnom blokiranju ulaska Cipra u NATO.

"Rice je jutros nazvala Erdogana kako bi Turskoj zajamčila da paragraf 5 nema veze s NATO-om", izjavio je za Reuters neimenovani diplomat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙