FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Raketni napadi u Kabulu uoči posjeta Condoleezze Rice

KABUL, 12. listopada 2005. (Hina/Reuters) - U eksploziji rakete koja jerano ujutro u srijedu pala u blizini rezidencije kanadskogveleposlanika u Kabulu ozlijeđen je jedan čuvar, a druga raketaoštetila je jednu vladinu zgradu, objavila je afganistanska policija.
KABUL, 12. listopada 2005. (Hina/Reuters) - U eksploziji rakete koja je rano ujutro u srijedu pala u blizini rezidencije kanadskog veleposlanika u Kabulu ozlijeđen je jedan čuvar, a druga raketa oštetila je jednu vladinu zgradu, objavila je afganistanska policija.

Raketni napadi izvedeni su nekoliko sati prije posjeta američke državne tajnice Condoleezze Rice glavnom afganistanskom gradu u sklopu kojeg će razgovarati s afganistanskim predsjednikom Hamidom Karzaijem i drugim afganistanskim dužnosnicima.

Kanadska rezidencija nalazi se oko kilometar od predsjednike palače, američkog veleposlanstva i stožera mirovnih snaga NATO-a.

Druga raketa pala je nedaleko od ureda obavještajne službe smještenog u blizini palače, objavila je policija. U toj eksploziji nitko nije ozlijeđen, no uzrokovana je manja materijalna šteta.

Stanovnici grada tvrde da su čuli još jednu raketu, no to još nije potvrđeno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙