FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Fotografije prodane za više od 800 tisuća dolara

NEW YORK, 12. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Dvije umjetničkefotografije čuvenih fotografa Edwarda Westona i Dorothee Lange prodanesu za po više od 800 tisuća dolara, što je najviši iznos plaćen zaneku fotografiju iz 20. stoljeća, objavila je u utorak aukcijska kućaSotheby's.
NEW YORK, 12. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Dvije umjetničke fotografije čuvenih fotografa Edwarda Westona i Dorothee Lange prodane su za po više od 800 tisuća dolara, što je najviši iznos plaćen za neku fotografiju iz 20. stoljeća, objavila je u utorak aukcijska kuća Sotheby's.

Rekordna prodaja odražava rast tržišta fotografija posljednjih godina, budući da su zaljubljenici i investitori spremni platiti sve više za radove umjetnika poput Westona i Lange.

Trgovci umjetninama nadaju se da će ovi rekordi biti nadmašeni već ovog tjedna kad će se na dražbi naći radovi Alfreda Stiglitza i Diane Arbus.

Rekordne svote plaćene su za Westonovu fotografiju "The Breast", snimljenu dvadesetih godina prošlog stoljeća, te za "White Angel Bread Line", koju je Lange snimila 1932. godine.

Westonova fotografija prodana je u ponedjeljak navečer za 822,400 dolara, a fotografija Lange postigla je potpuno istu cijenu dan kasnije, objavio je Sotheby's.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙