FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sharon: put prema miru nije moguć bez suzbijanja terorizma

NEW YORK, 14. rujna 2005. (Hina/AFP) - Izraelski premijer Ariel Sharonrekao je u srijedu američkom predsjedniku Georgeu W. Bushu da "nijemoguć napredak u mirovnom procesu na Bliskom istoku ako Palestinci neiskorijene terorizam", kako navodi Bijela kuća.
NEW YORK, 14. rujna 2005. (Hina/AFP) - Izraelski premijer Ariel Sharon rekao je u srijedu američkom predsjedniku Georgeu W. Bushu da "nije moguć napredak u mirovnom procesu na Bliskom istoku ako Palestinci ne iskorijene terorizam", kako navodi Bijela kuća.

Susret dvojice čelnika koji je trajao 35 minuta događa se nekoliko dana nakon izraelskog povlačenja iz pojasa Gaze.

Sharon i Bush dogovorili su se na susretu u prigodi UN-ova summita u New Yorku o važnosti "mirovnih smjernica" koje naznačuju glavne pravce mirovnog procesa, ali je šef izraelske vlade kazao da nije moguće ići dalje ako Palestinci ne iskorijene terorizam", rekao je službeni predstavnik Nacionalnog vijeća za sigurnost Fred Jones.

Bush je pak kazao da će biti "lakše ići dalje s mirovnim smjernicama ako Palestinska samouprava bude poštovala načela dobre uprave i sučeli se s terorizmom", dodao je službeni predstavnik.

Bush je još jednom pohvalio Sharona zbog "političke odvažnosti" koju je pokazao pristupivši konačnom povlačenju Izraela iz pojasa Gaze, istaknuo je predstavnik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙