FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Međuvladin hrvatsko-ukrajinski odbor za gospodarsku suradnju

KIJEV/ZAGREB, 11. listopada 2005. (Hina) - Hrvatska i Ukrajina imajumogućnosti unapređenja bilateralne gospodarske suradnje na područjuproizvodnje i isporuke opreme za metalurgiju, proizvodnje nafte iplina, farmaceutske industrije, industrije alatnih strojeva,energetske opreme i drvne industrije, istaknuto je tijekom trećegzasjedanja Međuvladinog hrvatsko-ukrajinskog odbora zatrgovinsko-gospodarsku suradnju.
KIJEV/ZAGREB, 11. listopada 2005. (Hina) - Hrvatska i Ukrajina imaju mogućnosti unapređenja bilateralne gospodarske suradnje na području proizvodnje i isporuke opreme za metalurgiju, proizvodnje nafte i plina, farmaceutske industrije, industrije alatnih strojeva, energetske opreme i drvne industrije, istaknuto je tijekom trećeg zasjedanja Međuvladinog hrvatsko-ukrajinskog odbora za trgovinsko-gospodarsku suradnju.

Zasjedanje je jučer i danas, 10. i 11. listopada održano u Kijevu, priopćeno je iz Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.

Hrvatsko je izaslanstvo predvodio državni tajnik za gospodarstvo u tom ministarstvu Vladimir Vranković, a na čelu ukrajinskog izaslanstva bio je predsjednik ukrajinskog dijela međuvladinog odbora, zamjenik ministra gospodarstva Andrij Bereznij.

Tijekom posjete Kijevu državni tajnik Vranković sastao se i s ministrom gospodarstva Arsenijem Jacenjukom te zastupnicima Ukrajine i članovima međuparlamentarne skupine za suradnju "Ukrajina-Hrvatska".

Ukupna robna razmjena između Hrvatske i Ukrajine u 2004. iznosila je oko 80 milijuna američkih dolara, što je 72 posto više nego u 2003. godini.

U prvih osam mjeseci ove godine ukupna robna razmjena iznosila je oko 76 milijuna američkih dolara, što je za oko 61 posto više nego u istom razdoblju lani. Pritom je hrvatski izvoz iznosio oko 10,5 milijuna američkih dolara, dok je hrvatski uvoz iz Ukrajine iznosio oko 65,8 milijuna američkih dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙