FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sutra hrvatsko-austrijska konferencija proizvođača auto dijelova

ZAGREB, 10. listopada 2005. (Hina) - U Hrvatskoj se oko 140 poduzeća iobrta bavi proizvodnjom automobilskih dijelova, a namjera Ministarstvagospodarstva, rada i poduzetništva je pomoći im u uspostavi klastera,kako bi lakše ostvarili suradnju s proizvođačima automobila i našliput do tržišta za svoje proizvode.
ZAGREB, 10. listopada 2005. (Hina) - U Hrvatskoj se oko 140 poduzeća i obrta bavi proizvodnjom automobilskih dijelova, a namjera Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva je pomoći im u uspostavi klastera, kako bi lakše ostvarili suradnju s proizvođačima automobila i našli put do tržišta za svoje proizvode.

Rekla je to državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Tajana Kesić-Šapić najavljujući sutrašnju Prvu međunarodnu konferenciju austrijskih i hrvatskih proizvođača auto dijelova.

Austrijska iskustva zanimljiva su jer u toj zemlji djeluju četiri automobilska klastera koji omogućuju tamošnjim proizvođačima zajednički nastup na tržištu, pružajući im raznovrsne potpore kao što su oblikovanje marketinških strategija i organizacija nastupa na sajmovima,

Kako su u Hrvatskoj izostale greenfield investicije u izgradnju pogona automobilske industrije, hrvatskim poduzetnicima u tom području preostaje da internacionalizaciju poslovanja ostvare kroz suradnju sa stranim partnerima, a upravo to se očekuje od konferencije, rekla je Kesić - Šapić.

Po njezinim riječima, s hrvatske strane prijavljeno je sudjelovanje 53 tvrtke i institucije, a s austrijske 20 kompanija te predstavnici automobilskog klastera Štajerske koji broji više od 150 tvrtki.

Neke od hrvatskih tvrtki koje su prijavile sudjelovanje su AD Plastik, Cimos, Dalit, Elcon, Lipik Glas, Regeneracija i druge.

Uz pojedinačne prezentacije hrvatskih i austrijskih proizvođača, na programu su predviđeni i match making susreti proizvođača te posjet austrijskih gospodarstvenika nekim hrvatskim tvrtkama.

Sličnu konferenciju, najavila je državna tajnica, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva organizirat će i s proizvođačima automobilskih dijelova iz Njemačke i Turske, a za kraj siječnja najavila je konferenciju o klasterskom povezivanju poduzetnika iz Hrvatske, Austrije i Italije u području drvne industrije.

(Hina) xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙