FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Srpski zastupnici podržavaju inicijativu za popis stanovništva

BANJA LUKA, 11. listopada 2005. (Hina) - Prijedlog Saveza neovisnihsocijaldemokrata (SNSD) da se ne glasuje o proračunu za 2006. godinu uPredstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, ukoliko u njemu nebudu planirana sredstva za financiranje popisa stanovništva,poduprijet će i ostali srpski zastupnici, izvješćuju "Nezavisne novine" od utorka.
BANJA LUKA, 11. listopada 2005. (Hina) - Prijedlog Saveza neovisnih socijaldemokrata (SNSD) da se ne glasuje o proračunu za 2006. godinu u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, ukoliko u njemu ne budu planirana sredstva za financiranje popisa stanovništva, poduprijet će i ostali srpski zastupnici, izvješćuju "Nezavisne novine " od utorka.

Predstavljajući inicijativu za održavanje popisa stanovništva, potpredsjednik SNSD Krstan Simić tvrdi da se on mora izvršiti prije sljedećih izbora, kako društveni odnosi u ovoj zemlji ne bi više bili taoci stanja zatečenog 1991. godine, navodeći da protivnici popisa skrivaju istinu o broju izbjeglih Srba iz FBiH.

Osim SNSD-a, inicijativu za popis stanovništva u BiH podržat će i Srpska demokratska stranka (SDS) Demokratski savez (DS), Partija demokratskog progresa (PDP), Socijalistička partija RS, Demokratski forum i Srpska radikalna stranka " Dr Vojislav Šešelj"

Predstavnici ovih stranaka kao najčešći razlog za organiziranje popisa stanovništva navode manipuliranje brojem žrtava rata i brojem izbjeglih Srba iz Federacije BiH.

Zamjenik Predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta BiH Šefik Džaferović odbacuje ove optužbe, tvrdeći da u BiH još nisu stvoreni uvjeti da se obavi popis, jer nije proveden Aneks 7 Dejtonskog mirovnog sporazuma koji se odnosi na povratak izbjeglih i raseljenih lica te da ne postoje tehničke pretpostavke da se popis obavi do izbora u listopadu 2006. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙