FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Iraku napadnut konvoj Arapske lige

BAGDAD, 10. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Naoružani su muškarci uponedjeljak u zapadnome dijelu Bagdada napali konvoj s izaslanicimaArapske lige i ubili trojicu policajaca iz pratnje, a većinadužnosnika nije stradala, objavila je iračka policija.
BAGDAD, 10. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Naoružani su muškarci u ponedjeljak u zapadnome dijelu Bagdada napali konvoj s izaslanicima Arapske lige i ubili trojicu policajaca iz pratnje, a većina dužnosnika nije stradala, objavila je iračka policija.

Konvoj od šest do osam vozila napadnut je kad je išao na sastanak s predstavnicima sunitske skupine Udruga muslimanskoga svećenstva. Bilo je predviđeno da za ramazan nakon zalaska sunca zajedno večeraju, objavili su policija i vladini izvori.

Napadači su otvorili vatru dok je konvoj bio kraj džamije Um al-Qora, velike sunitske džamije u zapadnome dijelu iračkoga glavnoga grada gdje je i sjedište Udruge muslimanskoga svećenstva.

Izaslanici iz Arapske lige u kojoj su 22 vlade arapskoga svijeta, u Bagdadu su kako bi nadgledali subotnji referendum o novome iračkom ustavu i organizirali posjet glavnoga tajnika Arapske lige.

Četvorica policajaca ranjena su u napadu i sukobima koji su uslijedili, objavila je policija.

Jedna članica izaslanstva Arapske lige lakše je ozlijeđena krhotinama stakla.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙