FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Saudijskoj Arabiji otvoren ministarski sastanak o Iraku

DŽEDA, 2. listopada 2005. (Hina/AFP) - Saudijski ministar vanjskihposlova Princ Saod al-Faysal otvorio je u nedjelju navečer u Džedisastanak arapskog odbora podrške Iraku prijedlogom da Arapska ligaodrži konferenciju koja bi omogućila svim skupinama te zemlje da sedogovore o budućem ustavu.
DŽEDA, 2. listopada 2005. (Hina/AFP) - Saudijski ministar vanjskih poslova Princ Saod al-Faysal otvorio je u nedjelju navečer u Džedi sastanak arapskog odbora podrške Iraku prijedlogom da Arapska liga održi konferenciju koja bi omogućila svim skupinama te zemlje da se dogovore o budućem ustavu.

Ta konferencija bi omogućila "nacionalni konsenzus o ustavu i jamčila bi sudjelovanje svih iračkih stranaka u političkom procesu", rekao je princ u govoru na otvorenju sastanka ministarskog odbora Arapske lige zaduženom za izradu strategije podrške Iraku.

To je prvi sastanak tog odbora osnovanog u rujnu.

Konferencija koju želi organizirati princ Saoud, omogućila bi okupljanje svih iračkih skupina pod pokroviteljstvom Arapske lige", čemu bi prethodio posjet glavnog tajnika Lige Amr Mousse Bagdadu.

Tekst budućeg iračkog ustava koji će 15. listopada biti stavljen na referendum, dobio je podršku prijelaznog parlamenta, ali ga kritiziraju suniti koji nakon bojkotiranja izbora u siječnju, strahuju da će biti marginalizirani.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙