FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mubarak se protivi marginalizaciji sunita u Iraku

KAIRO, 4. listopada 2005. (Hina/AFP) - Egipatski predsjednik HosniMubarak upozorio je na marginalizaciju sunita u Iraku i izraziozabrinutost zbog pogoršanja sigurnosti u toj zemlji.
KAIRO, 4. listopada 2005. (Hina/AFP) - Egipatski predsjednik Hosni Mubarak upozorio je na marginalizaciju sunita u Iraku i izrazio zabrinutost zbog pogoršanja sigurnosti u toj zemlji.

"Predsjednik Mubarak misli da je za uspjeh svakog političkog procesa u Iraku nužno da se nijedna politička snaga ne marginalizira", kazao je službeni predstavnik predsjednikova ureda Soleimane Awad, kako prenosi vladin dnevni list al-Ahram.

Predstavnik predsjednika države koji je smjerao na arapske sunite, dao je izjavu po završetku razgovora između Mubaraka i kralja Abdallaha u ponedjeljak u Džedi, na zapadu Saudijske Arabije.

Arapski ministarski odbor za Irak koji se u nedjelju sastao u Džedi, odlučio je da će u tu zemlju poslati glavog tajnika Arapske lige Amra Mussu, još se točno ne zna kada, kako bi pripremio konferenciju o nacionalnoj pomirbi pod pokroviteljstvom arapskih zemalja.

Glavne političke i vjerske skupine sunita u Iraku protive se prijedlogu Ustava o kojemu će se glasovati na referendumu 15. listopada i prema kojemu se u zemlji uvodi načelo federalizma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙