FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Irak: Militanti ponudili novac za ubojstvo premijera i ministara

DUBAI, 12. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Iračka militantana skupina podnazivom Islamska armija u Iraku ponudila je više od 100.000 američkihdolara osobi koja ubije premijera i visoke iračke dužnosnike odgovorneza ofenzivu na pobunjenike u Tal Arafu, stoji u priopćenju objavljenomu ponedjeljak na islamističkim internetskim stranicama.
DUBAI, 12. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Iračka militantana skupina pod nazivom Islamska armija u Iraku ponudila je više od 100.000 američkih dolara osobi koja ubije premijera i visoke iračke dužnosnike odgovorne za ofenzivu na pobunjenike u Tal Arafu, stoji u priopćenju objavljenom u ponedjeljak na islamističkim internetskim stranicama.

Islamska militantna skupina smatra da bi premijer Ibrahim al-Jaafari, te ministar obrane Bayan Jabor i ministar unutarnjih poslova Saadun Dulaimi trebali umrijeti jer su prije nekoliko dana pokrenuli napad na pobunjenike u Tal Afaru.

"Naše je vodstvo izdalo naredbu svim mudžahedinima da pojačaju napade, kako bi osvetili masovna ubojstva u Tal Afaru", stoji u priopćenju čiju autentičnost nije moguće provjeriti. Američki i irački vojnici pokrenuli su akciju na pobunjenike i strane borce u Tal Afaru, gradu s oko 200.000 stanovnika pokraj sirijske granice. Prema medijskim izvješćima, u napadima je poginulo oko 150 pobunjenika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙