FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hodorkovski premješten u nepoznat zatvor

MOSKVA, 10. listopada 2005. (Hina/AP) - Odvjetnici ruskog naftnogtajkuna Mihaila Hodorkovskog u ponedjeljak ne znaju točno gdje im jeklijent nakon što ih je direktor zatvora u kojem je tajkun proveodvije godine iznenadio viješću da on više nije ondje.
MOSKVA, 10. listopada 2005. (Hina/AP) - Odvjetnici ruskog naftnog tajkuna Mihaila Hodorkovskog u ponedjeljak ne znaju točno gdje im je klijent nakon što ih je direktor zatvora u kojem je tajkun proveo dvije godine iznenadio viješću da on više nije ondje.

Savezne zatvorske vlasti kažu da je Hodorkovski premješten u kažnjeničku koloniju gdje će odslužiti osmogodišnju zatvorsku kaznu za pronevjeru i neplaćanje poreza, ali odbile su otkriti gdje je.

Kad su odvjetnici Hodorkovskog i njegovog poslovnog partnera Platona Lebedeva pokušali razgovarati sa svojim klijentima u zatvoru Matroskaja Tišina gdje su bili tijekom suđenja i žalbenoga postupka, rečeno im je da su odvedeni, rekao je odvjetnik Jurij Schmidt.

Glasnogovornica savezne zatvorske službe rekla je da su Hodorkovski i Lebedev premješteni u kažnjeničku koloniju. Tek kad stignu na odredište, rodbina će biti poštom obaviještena o tome gdje su, rekla je. Još se ne zna hoće li njih dvojica biti u istome zatvoru, a obojicu čeka još oko šest godina zatvora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙