FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hodorkovski opet uspio odgoditi žalbeni postupak

ZAGREB, 20. rujna 2005. (Hina) - Moskovski gradski sud odgodio je uutorak razmatranje žalbe na presudu Mihailu Hodorkovskom do 22. rujnazbog zahtjeva da njegove interese brane samo kvalificirani odvjetnici,javile su ruske novinske agencije.
ZAGREB, 20. rujna 2005. (Hina) - Moskovski gradski sud odgodio je u utorak razmatranje žalbe na presudu Mihailu Hodorkovskom do 22. rujna zbog zahtjeva da njegove interese brane samo kvalificirani odvjetnici, javile su ruske novinske agencije.

U međuvremenu se Genrih Padva, jedini odvjetnik s kojim je Hodorkovski sklopio ugovor da ga zastupa u žalbenom postupku, odbio podvrgnuti operaciji i rekao je da izlazi iz bolnice, javila je RIA Novosti.

Sud je donio odluku u utorak da u žalbenom postupku Hodorkovskog može zastupati samo Padva i time oslobodio dužnosti druge njegove odvjetnike - Antona Drelja, Elenu Levinu i Denisa Djatljeva.

Na taj je način sud zadovoljio zahtjev samih odvjetnika, koji nisu željeli sudjelovati u žalbenom postupku, kao i bivšeg čelnika Jukosa.

Hodorkovski je u ponedjeljak rekao da ga na sudu mogu zastupati samo Padva ili Jurij Šmidt. Obojica će se moći pojaviti na sudu tek 22. rujna zbog čega je postupak i odgođen, javio je Interfax.

Bivši oligarh izdržava devetogodišnju kaznu zbog pronevjere i utaje poreza u zatvoru Matroskaja Tišina u Moskvi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙